Een enthousiaste groep orgelmannen zoekt versterking voor het draaiorgel ‘de Parel’.

Stichting Meppeler draaiorgel ‘de Parel’ exploiteert een uniek , ruim 100 jaar oud draaiorgel ‘de Parel’. Het doel van de stichting is de bevordering van de belangstelling voor draaiorgelmuziek en de instandhouding van dit prachtige orgel.

De stichting zoekt hiervoor een aantal enthousiaste vrijwilligers, eventueel met rijbewijs BE. Een vrijwilliger, orgelman, gaat altijd op stap met een tweede orgelman vanuit de garage in Meppel. De opdrachten worden in overleg onderling verdeeld afhankelijk van de beschikbaarheid.

U gaat op stap met het orgel in en rond Meppel om de prachtige muziek te laten horen. Het orgel wordt elektrisch aangedreven: na het inleggen van het muziekboek kan zonder verdere inspanning de muziek ten gehore worden gebracht. Bent u handig? Dan kunt u de stichting ook kunnen helpen met het onderhoud van de auto en het orgel!

De stichting biedt veel gezelligheid en contact met inwoners van Meppel en omstreken. De verwarmde garage van het orgel heeft een zitruimte waar met de andere orgelmannen bijgepraat kan worden.

Wat maakt dit werk de moeite waard? Bezig zijn, buiten zijn, contact met andere mensen en genieten van de mooie muziek. En u helpt mee met de instandhouding van een uniek stuk erfgoed!

Indien u interesse of vragen heeft, kunt u mailen naar .