Nieuw oud zilver in Stedelijk Museum Meppel

Niet alles wat blinkt is goud. Meppel schitterde in de achttiende eeuw als zilverstad. Oud Meppeler zilver kent een grote schare gedreven verzamelaars die delen van hun collecties bij toerbeurt tonen in de zilvervitrine in Stedelijk Museum Meppel. Vanaf vrijdag 11 februari zijn de zilversmeden Gerrit Boomsma, Matthias Sweeden en Arend de Vries glansrijk vertegenwoordigd. Zilverkenner Siem Willems of Brilman zal tijdens de opening op 13 februari vertellen over de zilveren eeuw van Meppel.

De afgelopen maand hebben al veel bezoekers de tekeningen van Arne Brink bekeken, maar ook zijn expositie wordt op 13 februari officieel geopend. Tot en met zondag 3 april kan men zich verwonderen over de wereld die Brink met een simpele Bic pen op papier bij elkaar gefantaseerd heeft. Kinderen tot 99 jaar worden uitgenodigd hetzelfde te doen, met een aftekenplaat en een Bic pen. De aftekenplaat is speciaal voor deze expositie door Brink gemaakt en bij het museum en de Meppeler boekhandels te verkrijgen. Teken maar raak, buiten de lijntjes en over de randen! Docent en fotograaf Erwin Zijlstra spreekt over zijn ervaringen met Brink en Viktor Koning speelt gitaar.

Vanwege corona restricties is het Stedelijk Museum Meppel zondagmiddag 13 februari gesloten voor anders dan genodigd publiek.

Het museum is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00-17:00u. We willen wel een dag of twee langer open! Word vrijwillig medewerker en meld u aan via:  www.stedelijkmuseummeppel.nl